Loading Events

« Svi događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Rijeka: Konstelacije – Tema radionice:Sram, nesigurnost i ponos

30. Lipanj 2019 @ 10:00 - 18:00

| Preporučena donacija 400 Kn

Radionica Konstelacija-Tema: “Strah, nesigurnost i ponos”

Rijeka,  nedjelja 30. lipnja  2019. od 10 do 18 sati
Voditeljica: Ines Lazarević Rukavina

Pozivamo vas da nam se pridružite na konstelacijskoj radionici, 30. lipnja 2019. godine, teme radionice je: “Strah, nesigurnost i ponos”

Iako naizgled 3 nepovezane teme, sram, nesigurnost i ponos predstavljaju zapetljaj koji stvara veliku kočeću silu u nama, zatvarajući nas u svijet začaranih krugova blokade i želje za oslobođenjem.

Kroz radionicu Konstelacija u lipnju, radit ćemo na iscjeljivanju duboke nesigurnost, koja dovodi do dva obrambena mehanizma na površini ličnosti: srama i ponosa.

Prolazeći kroz neko iskustvo (najčešće u djetinjstvu), koje nam proizvede jak osjećaj nesigurnosti i stvara sliku o svijetu kao o nestabilnom mjestu, naši ljudski mozgovi trebaju izolirati doživljeno kako bi se zaštitili od neuronskog sloma. Izoliramo to mjesto u našem umu, kao da se radi o infekciji koju treba staviti u karantenu. Izvana postavimo stražare i ne puštamo nikoga blizu. Pa čak niti ljude koji nam žele pomoći previti ranu i staviti lijek na nju.

Mozak izabire razne stražare, ali najčešći su sram i ponos. Kada vidimo da se približavamo ranjenom mjestu, aktiviraju se stražari i počinjemo se sramiti, izbjegavajući suočavanje s bolnim iskustvom. Druga verzija je da se počinjemo ponositi (negativan ponos, vrsta tvrdoglavosti) i onda opet ne dozvoljavamo da se stvari promijene jer smo preponosni popustiti pred tuđim mišljenjem ili savjetom. Ponekad se samo radi o tome da priznamo nekom drugom da je u pravu.

Kroz ovu radionicu tražit ćemo iscjeljenje za naše duboke osjećaje nesigurnosti i zahvaliti se sramu i ponosu što su nas štitili, te ih otpustiti iz „službe“. Jer kad je rana iscjeljenja, stražari više nisu potrebni.

 Ponekad mi sami nismo iskusili takvo jako iskustvo koje stvara nesigurnost, već ju nosimo u obiteljskom polju od predaka. Njima se nešto desilo, a mi smo naslijedili sram/ponos. Ovaj slučaj također ćemo iscjeljivati.

 

Kako se rade Konstelacije?

Raspoređujući u prostoru ljude ili predmete, osoba vizualizira unutarnju sliku problema, zatim prolazi kroz spoznajni proces te sagledava nove mogućnosti djelovanja i rješenja.


Svaki sudionik može odabrati razinu svog sudjelovanja na radionici. Velika većina sudionika konstelacijske radionice doživaljava kao izuzetno iskustvo koje im je donijelo pozitivne promjene u fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom životu.

Kako bi što bolje radili, broj sudionika je ograničen te je prethodna prijava organizatoru obvezna.

Za dodatne informacije ili prijave za sudjelovanje obratite nam se mailom na hr.konstelacije@gmail.com ili telefonom na 091 33 66 750 od 16 do 19h Ines.

NAPOMENA: Za sudjelovanje na radionici, preporučamo da se odjenete udobno, te uzmete hranu/piće (posebno ako imate poseban režim prehrane).

Na radionici mogu sudjelovati samo punoljetne osobe (iznad 18 godina).

Detalje o konstelacijama možete pročitati OVDJE.

Broj sudionika je ograničen te je prethodna prijava organizatoru obvezna.

Uz ime i prezime potrebno je ostaviti svoju e-mail adresu i broj mobitela.
Informaciju o mjestu održavanja radionice dobiti ćete prilikom prijave.

Preporučena donacija po sudioniku: 400 kn

O voditeljici Ines Lazarević Rukavina

Ines je u stalnom dodiru s konstelacijama od 1996. godine od kada sudjeluje na mnogim radionicama, seminarima i edukacijama s eminentnim voditeljima konstelacija iz svijeta i Hrvatske. Tu je dovoljno spomenuti Jan Jacob Stama i Bert Hellingera uz Johannesa B. Schmidta.
Konstelacije su sredstvo kroz koje je radila na svojim unutrašnjim procesima i razvijala svoje potencijale. Sada želi dobrobiti konstelacija podijeliti s drugima, pružajući im mogućnost i sredstvo pomoću kojih mogu bolje razumijeti što se događa u njihovim životima, kako to promijeniti i poboljšati kvalitetu svog života. Postići ono što konstelacije nose u sebi, a to je, kako to dobro opisuje jedna rečenica – postaviti sve na svoje mjesto.

 

Prijava na Radionicu

Za dodatne informacije obratite nam se mailom na hr.konstelacije@gmail.com ili telefonom na 091 33 66 750 (od 16 do 19h) Ines. Informaciju o mjestu održavanja radionice dobiti ćete prilikom prijave.

 

Detalji

Početak:
30. Lipanj 2019 10:00
Kraj:
30. Lipanj 2019 18:00
Donacija:
Preporučena donacija 400 Kn
Kategorija događaja:
Tagovi događaja:
,

Organizator

Ciruss
Telefon:
091 33 66 750
E-pošta:
Web stranica
www.ciruss.net

Mjesto

Rijeka
Rijeka, 51000 Hrvatska
+ Google Map