Loading Events

« Svi događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Radionica: Anđeoski dodir svjetla | Rijeka

2. Prosinac 2017 @ 17:00 - 20:00

| Kn150

Radionica: Anđeoski dodir svjetla

Zagreb, 02.12. 2017 od 18-21 sati , Centar za razvoj svijesti i stvaralaštva – Rijeka

Voditeljica: Karmen Weber Damjanić

Karmen su dotakli anđeli nekoliko puta tijekom života ali kada je zaista produbila svoje poznanstvo s njima opisala ga je u svojoj knjizi Dodir svjetla 2000. godine. Razbolivši se od zloćudne bolesti anđeli postaju nevidljivi pratioci na njenom putu ozdravljenja. Bolest joj je potpuno promijenila život i omogućila joj uvid u duhovne dimenzije života.

Upoznala je svog anđela čuvara, s kojim i danas komunicira kroz pisanje, slikanje, meditaciju, pokret i svakodnevne znakove koje nam anđeli ostavljaju na našem putu. Bolest je postala njezin veliki dar koji ju je potaknuo na učenje i spoznaju da je život čarobno putovanje i učenje prvenstveno o samom sebi, a onda također o svemu što nas okružuje. Spoznala je da je beskonačna dubina naše duše, jednaka beskonačnoj dubini svemira oko nas, obasjana bezbrojnim nijansama.

Na radionici Anđeoski dodir svjetla, Karmen nam prenosi svoje spoznaje kako možemo osvjestiti povezanost sa svojim anđelom čuvarom i svoju povezanost sa izvorom. Kroz radionice učimo kako u svakoj teškoći pronaći mogućnost napretka, stjecanja novog znanja, jer svi mi imamo anđele čuvare koje samo moramo dozvati, zamoliti za pomoć i otvoriti im svoje srce i dušu. Na radionici ćemo naučiti kako se prepustiti njihovoj ljubavi koja nas štiti, vodi i spaja sa svijetom bića svjetla kojemu pripadamo. Također čemo naučiti kako osjetiti, spoznati i prihvatiti bezuvjetnu ljubav prema samome sebi, a na taj način prema cijelom svijetu i shvatiti poimanje jedinstva sa svime i duboke zahvalnosti prema životu u sadašnjem trenutku.

Karmen je o svom iskustvu napisala knjigu Dodir svjetla, koja je izdana 2010. godine u Zagrebu (nakladnik Veble commerce). Knjiga je prevedena na engleski i talijanski jezik. Također je napisala knjigu Ždralovgrad, izdanu u Zagrebu 2014. godine (nakladnik Škorpion).

 

Donacija za radionicu 150.00 kn.
Informaciju o mjestu održavanja radionice dobiti ćete prilikom prijave.

Predbilježbe i prijave na e-mail: caroleenarvhotmail.com ili na 097 712 72 96

 

Karmen Weber DamjanićO Karmen

Ines Lazarević Rukavina o Karmen

Pročitavši knjigu Dodir svjetla imala sam neopisivu potrebu upoznati autoricu. Po prvi put sam se uputila u potragu za njenim kontaktom i poslala sam joj uvide o knjizi 19.11.2010. godine. Nakon 4,5 godine mojih povremenih susreta s Karmen ono što bih rekla: jedna anđelica utjelovljena u tijelu predivne žene koja dođe i dotakne te svojom jednostavnošću srca i laganim samozatajnim dodirom svjetla. Nekako naše susrete doživljavam kao privilegiju i toplo preporučam susret sa anđeoskom svjetlolinom.

 

Iz članka objavljenog u medijima

“Rekli su mi da imam karcinom vrata maternice. Ta me vijest pogodila kao munja I potpuno mi promijenila život, započinje svoju priču Zagrepčanka Karmen Weber Damjanić (47). Lijepa plavooka žena djeluje potpuno smireno, a odiše jednostavnošću I iskrenošću. O borbi s teškom bolešću priča nevjerojatnom lakoćom. Imala je pet ciklusa kemoterapija, 23 zračenja, 54 sata unutrašnjeg zračenja te su joj liječnici u konačnici odstranili maternicu. Rekli su joj tada da je došla u posljednjem trenutku, te da bi za dva mjeseca sigurno već bila mrtva. No pobijedila je. – U meni se probudio neki inat, a bolest sam počela gledati kao dar koji je tu da mi pomogne, objašnjava dalje I dodaje kako se čovjek nikada ne može dovoljnio pripremiti za bolest. Iako je imala podršku obitelji, sjajne liječnike, izvrsne medicinske sestre, ističe kako se ispod plahte u bolničkoj sobi u konačnici ipak morala suočiti sa samoćom. I bolešću.

I tada sam upoznala svog anđela čuvara. Bila je noć. Primala sam kemoterapiju I u sobi je bio polumrak. Iznenada sam u kutu sobe ugledala svjetlost koja je rasla, a u tom blještavilu isticala se silueta anđela. Mislila sam da haluciniram, no odjedanput mi je u glavi zazvonio njegov glas. Počeli smo razgovarati telepatski, I od tada na dalje postala sam svjesna njegova prisustva, objašnjava Karmen. Anđeo joj je rekao da se zove Hab I da je njezin čuvar. Shvatila je tada da se nalazio uz njezino rame u svakoj teškoj životnoj situaciji, da je upravo on bio glas iznutra koji ju je poticao – da nazove prijatelja, da ode liječniku na pregled, da učini nešto dobro. – Tijekom cijelog liječenja je razgovarao samnom o životu I govorio mi o tome kako treba uživati u malim stvarima. No naučio me I važnu lekciju – da smo mi sami odgovorni za sebe I svoje zdravlje. Ne treba odgađati onaj godišnji sistematski pregled jer me ništa ne boli. To što je bol izostala ne znači da je sve u redu, objašnjava Karmen.Naime, ni nju ništa nije boljelo, a strašnu dijagnozu otkrila je jer ju je glas iznutra, Hab, natjerao da ode na rutinski pregled. O svom iskustvu nije razgovarala sa suprugom.

- Mi smo vam svi sportaši. Ja sam završila kineziologiju, pokrenula sam sinhronizirao plivanje u Hrvatskoj, a suprug mi je bivši vaterpolist I trener. Za nas je ta moja bolest bila samo još jedna tekma koju treba dobiti, I tako smo se ponašali prema njoj. No o Habu nismo nikad razgovarali, tvrdi Weber Damjanić. Dodaje kako ni ona ni članovi njezine obitelji nikad nisu bili praktični vjernici. Uspješno je prebrodila ono najgore, izvukla se, pa ostalima u obitelji nije ni bilo važno kako. Važno je da je živa I zdrava. – No meni je Hab rekao da imam zadaću. Svoje iskustvo trebala sam pretočiti u knjigu kako bih pomogla drugima u teakvoj teškoj situaciji te platila svoj dug ozdravljenja, govori Karmen. I tako je učinila. Napisala je autobiografsku knjigu Dodir svjetla koja govori o ozdravljenju I anđelima čuvarima. – To nipošto nije knjiga o bolesti ni o dijagnozama.. Pisala sam je za one koji te dijagnoze već imaju, ali traže nešto da ih trgne I izvuče, ustvrdila je Karmen. I danas razgovara sa Habom, ali susreću se manje jer joj je u bolesti bio potrebniji.

Kaže kako ju je naučio meditaciju kojom će ga dozvati. Danas, 11 godina poslije svega, ona je potpuno zdrava. Ona vodi Centar sportova u vodi Delfinček gdje je trenerica, a suprug je trener u vaterpolo klubu Mladost. Naučila je kako svakoga dana iskoristiti 10 minuta za sebe I uživanje u životu, a u tome joj pomaže I 15-godišnji sin. U vrijeme njezine borbe za život imao je samo četiri godine I nije puno razumio o tome što mu roditelji proživljavaju. Otvorena srca I vedra pogleda, podržava svoju mamu pojašnjavajući da svatko od nas ima anđela čuvara, no rijetki imaju čast upoznati ga. Karmen je nakon svega počela istraživati I ustanovila da su I mnogi drugi proživjeli iskustvo slično njezinu. – Mnogi su upoznali svoje anđele. Zanimljivo je I da ljudi koji se rađaju slijepi točno znaju opisati kako izgleda obris anđela. Iako sam sigurna u svoje iskustvo, to mi je bila još samo jedna potvrda da znam o čemu govorim, zaključila je nasmijana Karmen.”

 

Snimka emisije Otvoreni studio Televizije Dalmacija.
Razgovor s Karmen Weber Damjanić, autoricom knjige Dodir svjetla povodom predstavljanja knjige u splitskoj knjižnici Marka Marulića, 19. travnja 2012.

 

 

Detalji

Početak:
2. Prosinac 2017 17:00
Kraj:
2. Prosinac 2017 20:00
Donacija:
150
Kategorija događaja:
Tagovi događaja:
, ,

Organizator

Ciruss
Telefon:
091 33 66 750
E-pošta:
Web stranica
www.ciruss.net

Mjesto

Rijeka
Rijeka, 51000 Hrvatska
+ Google Map