Tradicionalna Yoga

TRADICIONALNA YOGA

Za fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje

Redovnim vježbanjem yoge i disanjem jačamo lokomotorni sustav i koštano tkivo, održavamo zdravu kralježnicu, uravnotežujemo metabolizam, poboljšavamo cirkulaciju svih tjelesnih tekućina. Osim toga, yoga djeluje na dišni, probavni i mokraćno-reproduktivni sustav, pomaže pri neutralizaciji umora i stresa, do te mjere da djeluje i na pravilan smještaj unutarnjih organa.

Pomaže nam da postignemo skladnu građu tijela, a ujedno djeluje iznutra, pomazuci nam da postanemo mirniji i staloženiji. Yoga nas pokrece iznutra i izvana.

Kada smo u stresu, branimo se grčenjem mišića u području solarnog pleksusa, grudiju i donjem dijelu trbuha. To grčenje se prenosi sa finije razine živčanog sustava na grublju fizičku razinu tijela, a posljedice su spazme mišića i krvnih žila, koje mogu dovesti do migrene i brojnih bolesti vezanih uz poremećaj cirkulacije, pa čak i do srčanog udara. Napetost uzrokovana stresom prenosi se i na ošit i mišiće vezane za proces disanja, te disanje postaje plitko. Vremenom se sve više nakupljaju napetosti koje blokiraju protok vitalne energije i uzrokuju razne mentalne i tjelesne tegobe u vidu nemira, depresije, anksioznosti, astme, probavnih smetnji, autoimunih bolesti pa sve do težih duševnih oboljenja.

Yoga nam pomaže da vježbanjem “asana” i vježbama disanja povežemo pažnju, disanje i pokret tijela ,stvarajući jedinstvo svijesti, energije i materije. Kroz yogu učimo kako osjetiti napetosti u tijelu te kako ih se osloboditi, u čemu nam pomaže nesmetani protok vitalne energije u važnim energetskim centrima (čakre, nadiji..). Redovitim prakticiranjem yoge održavamo prohodnost svih energetskih kanala, što utječe da se osjećamo opuštenije, svježije i općenito bolje pomažući nam da se bolje i spremnije nosimo sa problemima u svakodnevici.

Redovitim vježbanjem yoge , povezivanjem pažnje s disanjem i pokretom, postajemo svjesniji i prisutniji u sadašnjem trenutku, što dovodi do mijenjanja nas samih, mijenjanja situacija sa kojima se nosimo, na način da iste počinjemo sagledavati iz nekog drugog kuta. Dolazi do promjene nas samih, pa samim tim i promjene stvari, situacija oko nas.

Vježbanjem tradicionalne yoge koje djeluju na zdravlje duha i tijela koristimo marma terapiju i Thai yoga masažu.

Gdje i kada

Prostor udruge Ciruss, Scarpina 5, Rijeka centar.
UTORAK I ČETVRTAK u 17.30 i 19 sati

U udruzi Ciruss radimo yoga vježbe za kralježnicu, u malim grupama kao bi se svakom vježbaču mogla posvetiti jednaka pozornost, te odabrati ciljane vjezbe prilagodjene svakom vježbeniku.

Kontakt

E-mail: stefi69@live.com
Tel: 091 511 3939

 

Yoga instruktor

Stefi VlahovStefi Vlahov

Rođena sam 01.09.1969.g. u Rijeci. Od djetinjstva se bavim sportom, a vrlo rano sam se počela zanimati za zdrav način života.

Yoga je oduvijek bila dio mene, a tu sam spoznaju osvijestila kada sam došla do točke kad više nisam mogla nastaviti sa stresnim načinom života koji sam do tada vodila. Te 2005 godine intenzivno sam se počela baviti aerobikom i vježbanjem yoge.Yoga me promijenila i vratila sebi.

Vježbala sam po raznim sustavima od Zen Yoge, Ashtanga, Yoge u svakodnevnom životu do tradicionalne Vedske yoge, najjednostavnije yoge koja nije dio ikakve religije ili opredijeljenosti. To je i bio razlog što sam odlučila učiti i podučavati baš tu vrstu yoge. Studij na Učiteljskoj akademiji, gdje paralelno vodim i svoj studio yoge, približio se je samom kraju. Yogu podučavam i u školi za cjeloživotno obrazovanje Magistra, kao osnovni predmet za voditelje yoge i pilatesa. Ovo je jedina škola čiji su voditelji priznati od Ministarstva Republike Hrvatske. Uz to sam certificirani voditelj yoge i pilatesa, meditacije i psihofizičke relaksacije, te ovjereni Yoga Instructor and Tehnician Certificate of European Yoga Federation.