Pilates Yoga

Pilates Yoga

Što je za mene kombinacija yoge i pilatesa?

Joga je za mene spajanje tjelesnog, mentalnog i duhovnog s ciljem jačanja,opuštanja i balansa organizma.Iako se mnogi od nas prvi put upoznaju s jogom na tečajevima koji pomažu opuštanju i oblikovanju tijela, ubrzo otkrivamo kako nas joga potiče da se usredotočimo i postanemo svjesni unutarnjeg protoka energije.

Pilates metoda stavlja naglasak na preciznost pokreta koji su usklađeni s disanjem, te jačanje trbušnih, leđnih i mišića zdjelice. Ovaj psihofizički trening kombinira vježbe istočne i zapadne kulture s ciljem razvijanja svijesti o svome tijelu, što pak pridonosi da se osjećamo bolje, da se lakše nosimo sa stresom i ujedno izgradimo snažno i lijepo oblikovano tijelo.

Pilates vježbe su vrlo slične jogijskim vježbama,pažnja je također na disanju, pa se u praksi jako lijepo nadopunjavaju.

Kombinacijom ovih dviju tehnika osjećat ćete se bolje, podignuti energiju te osnažiti um i tijelo. Pažnja je na skladu daha i pokreta. Osobno preferiram ovaj tip treninga jer mi se učinio zanimljivim, a i primjetila sam na sebi osobno velike promjene. Time su mi se pohvalili i drugi vježbači.

Kako izgleda sat mojih vježbi?

Prostor je tih i intiman, veličine za osam vježbača, klimatiziran i grijan zimi. Sve što trebate je odjenuti udobnu odjeću, ponijeti svoju prostirku i eventualno bočicu vode.

Dobrodošli su i početnici i oni koji već imaju iskustva sa ovim načinom vježbanja.

Početak: 26 rujan 2022

Vrijeme: ponedjeljak i četvrtak od 19:00 do 20:30h

Proporučena donacija: 250 kn

Prijava

Prijave na mail: ines.lazarevic@gmail.com i mobitel: 091 33 66 750

 

 

Voditeljica

Katarina RešLidija Kapović

Zvanje voditeljice Joge i Pilatesa stekla sam u Ustanovi za cijeloživotno učenje “Magistra” iz Pule . Diploma je objedinila i sintetizirala iskustvo u vođenju treninga, tehnike joge i pilatesa, i bila je savršeno zaokruženje mojeg zanimanja za sport kojim se bavim od najranije dobi. Veseli me što dosadašnje iskustvo nadopunjavam stalnim učenjem i usavršavanjem na tom polju.

 

Sebe bih opisala kao jednostavnu i vedru osobu, volim motivirati ljude da rade na sebi kako bi imali kvalitetniji i zdraviji život, poglavito u kasnijoj životnoj dobi.

Ljubitelj sam jednostavne,lagane prehrane i dajem podršku svakom pojedinom vježbaču da odradi vježbe u skladu sa svojim trenutnim tjelesnim stanjem i mogućnostima. Prvi korak, želja

da se nešto promijeni, pomogne vlastitom tijelu, pa prema tome i samima sebi su najvažniji. Bilo bi mi neizmjerno drago da Vam mogu pomoći na tom putu.