Ljetna yoga by Iva

Ljetna yoga u Rijeci

Yoga prilagođena ljetnim temperaturama za povezivanje sa sobom i otkrivanje vlastite prakse, za opuštanje i prepuštanje.

HOĆU LI JA TO MOĆI?

Dolazite u siguran i udoban prostor u kojemu nema mjesta za predrasude, uspoređivanje i natjecanje. Yoga je disciplina u kojoj svaki pojedinac osluškuje svoje tijelo, pomoću koje se opušta, lakše nosi sa stresom, postaje otporniji na bolesti i otvoreniji za sve što mu život donosi. Odbacite sve ono što ste do sada pretpostavljali da yoga jest i uvjerite se u ono što je yoga za vas. Ovdje nije bitno kako se zovete, kojeg ste spola, kako izgledate i možete li napraviti najzahtjevnije asane, već je naglasak na povezivanju vas sa vama. U današnje vrijeme, to nam je sve neophodnije.

MOJ POGLED NA YOGU

„Why do we close our eyes when we pray, cry, kiss or dream?
Because the most beautiful things in life are not seen but felt by the heart.“

Zaklapanje očiju tijekom meditacije, vježbanja određenih asana, tijekom žvakanja zalogaja hrane ili slušanja određenih pjesama, kao i u mnogim drugim situacijama, za mene je ulazak u dublji svijet, koji postoji u svima nama. Slojevita smo bića i time se povodim tijekom vođenja satova yoge. Svatko od nas svijet je za sebe i smatram da bi naš planet bio još ljepše mjesto kada bismo osobe oko nas tako i promatrali. Yoga mijenja i preoblikuje, promijenila me, ako ne za 360, onda barem za 180 stupnjeva. Isto bih to voljela prenijeti i na druge, pokazati da nam življenje može biti puno bolje i kvalitetnije kada naučimo istinski živjeti na svoj način. Tu nastupa prakticiranje yoge, koja je svojevrstan alat za iskorištavanje svojih potencijala, za povezivanje sa sobom, ali i drugima, za poboljšanje svojeg fizičkog, mentalnog i emocionalnog zdravlja, za osvještavanje svih onih svakodnevnih sitnica koje čine život.
Tijekom podučavanja yoge polaznicima se daje prostor da osjećaju sebe, dišu, opuste se, napune onime što im treba i isprazne od onoga što im više ne služi.

 

OSNOVNE INFORMACIJE

KADA?

POPODNEVNA GRUPA: UTO i ČET od 19:30 do 20:30
JUTARNJA GRUPA: SRI i PET od 7:00 do 8:00

GDJE? U prostoru Udruge Ciruss – Scarpina 5, Rijeka
TKO VODI SAT? Iva, RYT 200, Yoga Alliance
KAKVA YOGA? Hatha yoga, yoga za djecu

ŠTO PONIJETI? Vlastita prostirka, lagana i udobna odjeća, bočica vode

INFO I PRIJAVE

Email:  yoga.ivamatic@gmail.com
Facebook page: https://www.facebook.com/omzeniva/

 

O voditeljici

Iva MatićIva Matić

Svojim podučavanjem, polaznike želim „pomaziti“ yogom, jer današnji je život često užurban, napet i stresan.
Hatha yoga, yin yoga, prenatalna i postnatalna te yoga za djecu, moja su područja interesa vezana uz yogu. Iako, ne volim se ograničavati, a i yoga je cjeloživotno učenje. Završila sam RYT 200 svjetske organizacije Yoga Alliance, a magistrirala novinarstvo i odnose s javnostima. Kapha tip, obožavateljica proljeća i ljeta, istraživanja svega, vječno dijete koje se super slaže s djecom, ljubiteljica nepovršnih razgovora, glazbe, pokreta, jednostavne i cjelovite prehrane te putovanja na kojima najviše uči.