Radionica KONSTELACIJA, Zageb 09.02.2013

Radionica KONSTELACIJA

(obiteljskih, poslovnih, osobnih)

Lokacija:  Zagreb, J. Stadlera 77 (prostor Udruge Damari)
Datum i vrijeme: 9.2.2013. s početkom u 10 sati
Voditeljice: Ines Lazarević Rukavina i Suzana Vičik

 

Evo nastavljamo smo sa radionicama u Zagrebu gdje ćemo imati priliku napraviti uvid u svoje živote i naći način kako da ih učinimo lakšima, radosnijima i jasnijima :-)
Konstelacije omogućuju uvid u odnose i situacije koje pritišću i ne daju naprijed (osobne, obiteljske ili poslovne).

INFORMACIJE I PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE

Suzana Vičik, mobitel 091 303 7007,

Ines Lazarević Rukavina, mobitel 091 36 00 117

e-mail: hr.konstelacije@gmail.com

Prijava organizatoru je obavezna; putem maila ili telefona.
Uz svoje ime i prezime potrebno je ostaviti svoju e-mail adresu i broj mobitela.
Broj sudionika je ograničen.

Donacija za sudjelovanje je 200 kuna.

INES LAZAREVIĆ RUKAVINA

Ines je u stalnom dodiru s Konstelacijama od 1996. g. od kada sudjeluje na mnogim radionicama, seminarima i edukacijama s eminentnim voditeljima konstelacija iz svijeta i Hrvatske. Tu je dovoljno spomenuti Jan Jacob Stama i Bert Hellingera kao i Johannesa B. Schmidta.

Konstelacije su sredstvo kroz koje je radila na svojim unutrašnjim procesima i razvijala svoje potencijale. Sada želi dobrobiti

Konstelacija podijeliti s drugima, pružajući im mogućnost i sredstvo pomoću kojih mogu bolje razumijeti što se dešava u njihovim životima, kako to promijeniti i poboljšati kvalitetu svog života. Da postignu ono što Konstelacije nose u sebi, a to je, kako to dobro opisuje jedna rečenica – postaviti sve na svoje mjesto.

 

SUZANA VIČIK

Diplomirala je na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, socijalni pedagog po struci. Završila je školovanje iz Kibernetike psihoterapije pri Medicinskom fakultetu Zagreb 2001 godine. Sudjelovala je na različitim seminarima i simpozijima sa području psihologije i psihoterapije, a sa radionicama sistemskih konstelacija, koje na nju ostavljaju neizbrisiv trag, upoznala se 2009. godine. Radi na humanitarnim projektima koji pružaju skrb djeci i mladima bez adekvatne roditeljske brige.

Kroz iskustvo i direktan rad s mladima u riziku spoznala je da iza pojavne slike (ne)uspješnih obiteljskih odnosa stoje zakonitosti kojima se pojedinci nesvjesno povinuju. Školu za voditelje Sistemskih konstelacija završila je u Zagrebu gdje svoje znanje stavlja na raspolaganje kako pojedincima tako i organizacijama.

 

O KONSTELACIJAMA

Što su to Obiteljske konstelacije?

Obiteljske konstelacije su metoda, koju je u današnjem obliku razvio njemački psihoterapeut i filozof Bert Hellinger, s njegovim surandicima. Metoda u svijetskim razmjerima dobiva sve više priznanja kao zapanjujuće djelotvoran, moćan i dalekosežan pristup za nalaženje dugoročnih rješenja u slučajevima, za koje se do sad smatralo da su izvan dosega ‘ljudske ruke’. Ona dovodi na vidjelo duboke međuveze i odanosti u obitelji i zajednici, te vodi dubokom iskustvenom prihvaćanju primordialne ljubavi koja je u srcu mentalnih, psihosomatskih i tjelesnih patnji. Jednom kad je ta ljubav oslobođena nesvijesnih zapletaja koji su se možda dogodili generaciju, dvije, tri pa i više generacija unazad, tada ona postaje sila dubokog iscjeljivanja. (Dr Albrecht Mahr).

Što je to zapetljaj?

Zapetljaj ili zapletaj je proces u kojem jedan član obitelji slijedi (najčešće tešku) sudbinu ranijeg drugog člana obitelji, pa nije ‘slobodan’ živjeti svoj puni potencijal. Zapletaj je najčešće uzrokovan nepoštovanjem poredaka ljubavi – skupine moćnih principa koji oblikuju tokove ljubavi i iz njih rezultirajuću životnu snagu. U obiteljima su to najčešće nepriznavanje, izbacivanje, ili zaboravljanje pojedinog člana obitelji, narušavanje prirodnog poretka (pozicije) među članovima obitelji, te neuravnoteženost davanja i primanja,… čak i kroz generacije.

Postavljanjem pitanja konstelacija nas vodi do uzroka ili korijena zapljetljaja u odnosima i pesimističnog stava kojeg nismo svjesni, a koji nas blokira, te ga transformira u pozitivan stav s kojim iznalazimo nova rješenja. Obiteljske i poslovne konstelacije skiveno čine vidljivim te Vam pomažu da pronađete vlastito mjesto unutar obitelji ili poslovnog okruženja te da ostvarite skladnije odnose među članovima.

Osobne konstelacije omogućuju da prihvatite sebe upravo takvim kakvim jeste i da živite svoje potencijale punije i smislenije.

 

Srdačan pozdrav i do skorog viđenja!